Pages

Sunday, July 26, 2015

822. Greek Chicken Fillet


This is a perfect quick, easy, and nutritious Summer meal. Quick cooking chicken breast fillets are thrown in a griddle pan while a fast salad of olives, tomatoes, feta, and mint or basil is tossed together to top the cooked chicken.
As always with minimal ingredient recipes, it is worth to spend a little bit extra on quality ingredients that will yield the best possible flavor. I found a punnet of mixed color organic cherry tomatoes and it was perfection.


Ingredients:

250g cherry tomatoes, halved
1/3 cup pitted Kalamata olives
1/2 cup feta cheese, coarsely crumbled
1/2 cup fresh mint leaves
2 to 3 Tbsp olive oil
salt and ground pepper
450g thin chicken cutlets


Method:

In a medium bowl, combine tomatoes, olives, feta, mint, and 1 tablespoon oil.
Season with salt and pepper; set aside.
Heat a grill pan over high; brush lightly with oil.
Season cutlets with salt and pepper.
Cook, working in batches as necessary, until chicken is cooked through, 1 to 2 minutes per side.
Transfer to a plate, and cover with aluminum foil to keep warm.
Top chicken with tomato mixture, and serve.

دجاج فيليه إغريقي

المكونات:
250 جم طماطم كرزية
1/3 كوب زيتون كلماتا مفرغ من البذور
1/2 كوب جبنة فيتا مفتته لقطع متوسطة الحجم
1/2 كوب نعناع طازج
2 إلى 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل أسود
450 جم شرائج دجاج رفيعة

الطريقة:
تخلط الطماطم مع الزيتون والنعناع وجبنة فيتا وملعقة كبيرة من زيت الزيتون في إناء متوسط الحجم.
يبهر بالملح والبهار ويترك جانباً.
تسخن الشواية على نار عالية وتدهن بقليل من الزيت.
تبهر شرائح الدجاج بالملح والفلفل.
يشوى الدجاج لمدة دقيقة أو دقيقتين لكل وجه حتى ينضج.
ينقل الدجاج لصحن التقديم ويغلف بالألمنيوم للحفاظ عليه دافئاً.
يوزع خليط الزيتون والطماطم فوق قطع الدجاج ويقدم.



صحة و عافية

No comments:

Post a Comment