This salad is a nutritional powerhouse. A few simple ingredients that one would not otherwise think of bringing together make for a healthy and satiating salad.
Cooked chickpeas are pan-roasted with spices to give a crispy-crunchy exterior, before combined with rich creamy avocado and bursts of fresh vibrant pomegranate arils.
Adapted from here.
Ingredients:
1 1/2 cups cooked chickpeas
1/2 tsp salt and pepper
1/4 tsp cumin
1/4 tsp chili powder
1 ripe avocado
1/2 lemon, juice
4 Tbsp pomegranate arils
Method:
Pat dry the cooked chickpeas.
Toss the chickpeas with the salt, pepper, cumin, and chili to coat, then pan-roast in a non-stick pan until crispy-crunchy on the outside. Set aside to cool.
Once cooled, mix in the roughly chopped avocado, lemon juice, and pomegranate and serve.
سلطة الأفوكادو والحمص المقرمش
المكونات:
كوب و 1/2 حمص مسلوق
1/2 ملعقة صغيرة ملح وفلفل أسود
1/4 ملعقة صغيرة كمون
1/4 ملعقة صغيرة فلفل حار بودرة
حبة أفوكادو ناضجة مقطعة لمكعبات متوسطة الحجم
عصير نصف ليمونة
4 ملاعق كبيرة حبات رمان
الطريقة:
يجفف الحمص بالورق النشاف.
يقلب
الحمص مع الملح والفلفل الأسود والفلفل الحار والكمون ثم يحمص في مقلاة
غير لاصقة حتى يصبح سطحه مقرمشاً. يترك جانباً إلى أن يبرد.
يقلب الحمص مع الأفوكادو وعصير الليمون والرمان ثم يقدم.
صحة و عافية
No comments:
Post a Comment